Paraneoplastyczny pęcherzyca - autoimmunologiczna choroba śluzówkowo-skórna związana z neoplazją czesc 4

Cztery zwierzęta otrzymały dootrzewnowe iniekcje wzbogaconego roztworu immunoglobuliny (10 mg całkowitego białka na gram masy ciała) od pacjenta wskaźnikowego. Cztery zwierzęta otrzymały identyczne zastrzyki kontrolnych preparatów immunoglobulin. Około 18 godzin po wstrzyknięciu myszy zabito, a ich skórę uzyskano w badaniach histologicznych i ultrastrukturalnych. Wyniki
Ustalenia kliniczne i histologiczne
Rysunek 1. Rycina 1. Bóle śluzówki i zmi...

Stosunek spożycia mięsa, tłuszczu i błonnika do ryzyka raka okrężnicy w prospektywnym badaniu wśród kobiet ad 5

Gdy całkowite spożycie tłuszczu zostało podzielone na jego główne źródła, zaobserwowano znaczący pozytywny trend w odniesieniu do tłuszczu zwierzęcego po dostosowaniu całkowitego spożycia energii; względne ryzyko dla kobiet na najwyższym poziomie w porównaniu z najniższym kwintylem wynosiło 1,89 (przedział ufności 95%, od 1,13 do 3,15, P dla trendu = 0,01). Pozytywne skojarzenia zaobserwowano zarówno dla tłuszczów nasyconych, jak i jednonienasyconych, dwóch gł...

The Sequelae of Haemophilus influenzae Zapalenie opon mózgowych u dzieci w wieku szkolnym

Roczna częstość występowania zapalenia opon typu Haemophilus influenzae typu b wśród dzieci poniżej piątego roku życia wynosi od 30 do 70 przypadków na 100 000 osób w populacji.1, 2 Uważa się, że śmiertelność i zachorowalność z powodu tej choroby w dużej mierze wynikają z uszkodzenia mózgu zmieniony mózgowy przepływ krwi i bezpośrednie uciskanie lub przepuklina tkanki mózgowej. 1, 3, 4 Przy obecnej antybiotykoterapii i szybkim leczeniu śmiertelność została ...

Omeprazol przed endoskopią u pacjentów z krwawieniem z przewodu pokarmowego ad 6

Ryzyko względne dostosowane do wieku w przypadku żywności związanej z zachorowalności na raka okrężnicy. * Zbadaliśmy również konkretną żywność w odniesieniu do ryzyka zachorowania na raka okrężnicy (Tabela 3). Spośród 61 artykułów żywnościowych zawartych w ankiecie najsilniejsze skojarzenie dotyczyło wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny spożywanych jako danie główne; kobiety, które zgłosiły codzienną konsumpcję, miały 2 1/2 razy większe ryzyko od tych...

Najnowsze zdjęcia w galerii klinikaonline:

331#usg wroclaw , #lioven , #olx czaplinek , #terapia zajęciowa dla osób starszych , #ibuprom zatoki ulotka , #laryngolog toruń prywatnie , #wybielanie zębów zamość , #gumtree wieliczka , #dzienniczek pomiaru ciśnienia tętniczego , #wyszukiwarka skierowań nfz ,